+359 889 07 77 08; +359 889 91 65 27 morion.eood@gmail.com

ПЕТ НАЧИНА ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ЕСТЕСТВЕНИЯ КАМЪК ЗА ИНТЕРИОРНИТЕ ПРОСТРАНСТВА

 Естественият камък придава усещане за неподражаема елегантност и уникална текстура на всички интериорни пространства. Гранит, травертин, варовик или мрамор обикновено се използват за всички видове интериорни дизайнерски проекти. Ние ще ви покажем пет начина да използвате естествен камък в декорацията на дома:

 Топлинната инертност на камък спомага за поддържане на постоянни температури в интериора на дома, насърчавайки топлинния комфорт и икономията на енергия. Екологично устойчив, този продукт не съдържа химикали и може безопасно да се използва за закрито. Камъкът е напълно рециклируем, което намалява всяко неблагоприятно въздействие върху екосистемата и дори може да се използва повторно в нови проекти.

НАСТИЛКИ

За използването на настилки при обзавеждането на интериорни помещения, имаме две препоръки: когато е за апартамент или къща по-удачно е да се монтират мраморни плочи или травертин, а за обществени помещения препоръчваме гранитни плочи.

Можете да смесвате цветове и текстури, за да получите интересен вид. Тяхната твърдост и издръжливост дава възможност за създаване на устойчиви подове в бани, кухни, спални или всекидневни.

СТЕННИ ОБЛИЦОВКИ

Можете да създадете интериорни раздели с помощта на каменна облицовка в хола и кухнята. Или можете да добавите нотка на индивидуалност, като облицовате стени с различни видове естествен камък.

 Естествен камък като глиц, чинка, травертин или пясъчен камък  може да се използва като решения за облицовка на стени. Той добавя повече текстура и свежа привлекателност към интериорните стени и със сигурност ще се впише в бюджета на вашия проект.

КАМИНИ

Камините от естествен камък са добра идея за внасяне на топлина във вашата вътрешна декорация. Ако желаете да добавите малко природни елементи към дома си каменната облицовка ще трансформира атмосферата на помещението ви. Но какво трябва да имате предвид, ако искате да поръчате камък за вашата камина? Първо трябва да изберете стила на камината и след това цвета на камъка. Ето ги нашите идеи:

  • Класически стил
  • Модерен стил
  • Бароко стил
  • Минималистичен стил

ПЛОТОВЕ И ОСТРОВИ

Гранитът и кварцитът са най-добрите естествени камъни за кухненски плотове и острови. Те са твърди, непорьозни, издръжливи и могат да се почистват лесно. Имате много възможности в цветовете и финишите, които да избирате.

 Разгледайте тази статия за това как да изберете естествен камък за кухненски плотове.

ДЕКОРАТИВНИ ЕЛЕМЕНТИ

Естествените камъни са перфектни аксесоари за декорация, които ви помагат да приложите завършващите щрихи към всяка стая във вашия дом. От касата на входната врата през рамката на огледалото в коридора до удобната масичка за кафе в хола.