+359 889 07 77 08; +359 889 91 65 27 morion.eood@gmail.com

ГРАНИТ ЗА ЕКСТЕРИОР


ФАСАДИ

Гранитът е вид твърда и компактна магмена скала, образувана от кварц, фелдшпат и слюда. Неговата здравина и издръжливост го правят идеален материал за фасади. Устойчив на топлина и студ, този естествен камък придава на външната ви стенна облицовка здравина и изолация. Големите плочи могат да създават непрекъснати повърхности с безвременен стил.

Този камък се предлага в хиляди цветове и текстури. Гранитът има тенденция да запази цвета и шарката си за много дълго време, така че ще имате фасада, която на практика ще бъде вечна.

Морион ЕООД предлага няколко начина за външни облицовки. Най-добрият от тях е окачена фасада по системата Билда, препоръчана от специалистите ни за облицовка на фасади на високи нива. Натиснете ТУК, за да разгледате типовете монтажи и тяхното изпълнение:

ИНСТАЛАЦИЯ


НЕВЕНТИЛИРАНИ ФАСАДИ

Фурнирът от естествен камък е прикрепен директно към стената, като се използва подходящ лепилен разтвор и механични котви.


ВЕНТИЛИРАНИ ФАСАДИ

Облицовката е отделена от носещата стена с вентилирано въздушно пространство, което осигурява топлоизолация. Изисква носеща конструкция – обикновено от метал – върху която да се постави камъкът.


РАЗШИРЕНИ ПРИЛОЖЕНИЯ

Това е пространство, което трябва да се остави между фугите на плочките, за да се даде възможност за нормалните движения на естествения камък, причинени от промени във влажността и температурата.


ПАВАЖ

Хоризонтална основа на конструкция, която покрива земята, така че да е твърда и равна.


НАСТИЛКИ

Подово покритие от материали като естествен камък.


РАМКИ ЗА ПРОЗОРЦИ И ВРАТИ, ПОДРПОЗОРЕЧНИ ПЕРВАЗИ И ШАПКИ

Обръщането на прозорци и врати с камък се използва от доста години. Ако желаете да акцентирате върху фасадата това е най-добрият начин за изпълнение. Така освен че ще придадете стил и автентичност на вашата сграда, но и допълнително ще предпазите вътрешното пространство от климатичните промени. А от гледна точка на бордовете по терасите, които изработваме с нашите италиански машини е достатъчно да кажем че предпазват фасадата от стичане на вода и боклуци, предпазват обитателите на пространството и имат разширено приложение в ежедневието им.